Dra. Elena Aguilar

  • Departament: Piano

  • Assignatures que imparteix: Piano Complementari i Piano Aplicat

  • Correu electrònic: e.aguilargasulla@iseacv.gva.es

ELENA AGUILAR GASULLA

“…amb sòlida tècnica, un so poderós i malbaratament de temperament…”

El Llevant

Aconsegueix els Títols Superiors de Piano, Música de Cambra i Teoria-Solfeig en el Conservatori Superior “El Liceu” de Barcelona amb màximes distincions. Guanyadora de les beques del Ministeri d’Afers exteriors, la Fundació “Agustí i Pons” (Barcelona) i la Fundació *Dávalos-*Fletcher (Castelló), ha completat la seua formació a Hongria i Itàlia, on ha aconseguit el Títol de Postgrau en Piano, el Títol de Clau i el Bienni Acadèmic de II nivell en l’especialitat de “Música, Ciència i Tecnologia del So”. L’any 2012 aconsegueix el Títol de “Màster en música” i en el 2017 el Doctorat cum laude per la Universitat Politècnica de València.

Forma duet estable amb el flautista Francesco Mannis des del 2002, formació guanyadora de més de 10 primers premis en concursos nacionals i internacionals, i amb el qual hai participat en festivals de renom com: I World Flutes Festival, (Mendoza-Argentina, 2009); “Terças *Musicias 2011”, Teatre Tobías Barreto (Aracaju-el Brasil) i “Musica no *Museu 2011”, Auditorium del *MAM (Rio de Janeiro-Brasil); Teatre Nacional de San Salvador (Costa Rica-2013), dins de la 23 edició del Festival Internacional de música; Festival Internacional de música de cambra de Bangkok (Tailàndia-2015), Festival Internacional de música de cambra de Tel Aviv (Israel-2016), Festival de música de cambra en el Tonskoli Sigurveins Auditorium en Reykjavik (Islàndia-2017), Festivals del SoundMontano i Ribargorça (Huesca/Espanya-2021); el XXVII Festival Interncional “Recovered Music” amb concerts a Debno i Sala dels Espills de Tarnow (Polònia-2021) amb la col·laboració de l’Institut Cervantes de Polònia; Claustre de Sant Francesc de L’Alguer (Festival Tra Musica e Cultura), així com altres festivals a Linares, Canfranc (Pirineus Classic) o Sant Martí D’Empúries (Clàssics a l’Escala) en 2022, obtenint sempre un gran acolliment per part del públic i premsa.

En l’àmbit de la investigació, ha participat amb comunicacions-recitals al X Congrès “Musicología en transición” (Seu internacional d’Andalusia, 2021), IV Congrès MEDyREN (2022), tots dos organitzats per la SEdeM (Societat espanyola de Musicologia), etc., i alguns dels seus articles són: “La figura del professor pianista acompanyant en els conservatoris de música de la Comunitat Valenciana”, publicat en la revista electrònica complutense d’educació musical (RECIEM), “El músic valencià Vicente Comas Casasayas (*1811; †1884). Revisió i ampliació de la seua biografia i obra”, publicat en la revista digital de musicologia QuaDríVium; així com altres en preparació.

Ha desenvolupat activitat pedagògica com a docent de piano a les escoles estatals italianes durant sis anys. Des del 2008 pertany al Cos de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana. Actualment, és President de l’Associació Sonoré, i compagina l’activitat docent amb l’activitat concertística i masterclass, tant a Espanya com a l’estranger.