- Departament: Música Antiga
- Assignatures que imparteix: Clavecí, Clavecí optatiu (per a pianistes), Continu I i II, Mecànica i funcionament del Clavecí, Història, Literatura del Clavecí i Conjunt (repertori per alumnes del Departamento de Música Antiga)
- Correu electrònic: p.marquezcaraballo@iseacv.gva.es
- www.pmarquez.com
Catedràtic de clavecí del Conservatori Superior de Música de Castelló i organista de la catedral de València, Pablo Márquez Caraballo cursa el estudis d’orgue, clavecí, música antiga i composició en els conservatoris de València, Toulouse, Àmsterdam i la Haia, amb els professors Michel Bouvard, Jan Willem Jansen, Pieter van Dijk, Fabio Bonizzoni, Patrick Ayrton i Ton Koopman. Durant aquests anys ha estat premiat amb les beques de l’Institut Valencià de la Música i amb la Huygens Scholarship Programme del Ministeri d’Educació holandès.
Ha estat guanyador de diversos concursos d’orgue i composició, entre els quals cal destacar el Concurs Internacional d’Orgue “Buxtehude”, celebrat a Lübeck (Alemanya). Així mateix, ha ofert nombrosos concerts d’orgue i clavecí com a solista i com a integrant d’agrupacions de cambra i orquestrals a Europa, EE. UU i Japó, tenint l’oportunitat de participar en els festivals més importants i de tocar en nombrosos instruments històrics. Al 2012 forma el duo “Concertante a quattro” amb la seua dona, l’organista japonesa Atsuko Takano, amb qui ha realitzat diverses gires per Espanya, Portugal, Suïssa, Holanda, Alemanya i Japó. En 2018 funda el Cabanilles Consort, grup especialitzat en la interpretació històricament informada de la música espanyola i europea dels segles XVII i XVIII.
Al setembre de 2017 va aconseguir el grau de doctor en història per la Universitat de València amb la defensa de la seua tesi doctoral “Història dels orgues de la catedral de València durant els segles XVI-XXI. Història i evolució “, amb la qualificació d’excel·lent “cum laude”. Entre les seues ponències destaca la realitzada a la Cornell University de New York sobre la influència de la orgueneria valenciana en l’obra orgànica de Joan Cabanilles. Les seues investigacions l’han conduït a colaborar com assessor en la restauració de diferents instruments històrics. Entre 2017-2020 va ocupar la càtedra de clavecí al Conservatori Superior de Música de València. En l’actualitat compagina la docència i investigació amb una intensa activitat concertística internacional.